中文字幕精品无码一区二区,成全视频在线播放观看方法,大伊人青草狠狠久久,亚洲一区影音先锋色资源

Unit 2 Home Sweet Home 課時 3 Section A (Grammar Focus)(分層作業(yè))(含解析)人教版2024八年級上冊(含解析)

資源下載
  1. 二一教育資源

Unit 2 Home Sweet Home 課時 3 Section A (Grammar Focus)(分層作業(yè))(含解析)人教版2024八年級上冊(含解析)

資源簡介

Unit 2 Home Sweet Home
課時3 Section A (Grammar Focus) 分層作業(yè)
核心知識速記
01基礎(chǔ)達標 03拓展培優(yōu)
02能力提升 04思維進階
單詞默寫
_________ / n t l/ prep. 到……時;直到……為止
_________ / mu vi/ n. 電影
_________ /ded/ adj. 不運行的;死的
_________ /n t/ n. 筆記;記錄;便條 v. 注意;指出
_________ /k mju n ti/ n. 社區(qū);社團
_________ / r b / n. 垃圾
二、詞組默寫
_________ 注意;當心
_________ 電影院;電影業(yè)
_________ 做筆記
_________ 清掃
_________捎某人一程
三、按要求完成句子
1. 你能待到十一點再出去嗎?
Can you stay out _______ eleven
請小心使用我的相機。
Please be _______ _______ my camera.
我們今晚要去看電影。
We are going to _______ _______ tonight.
我的手機沒電了,能用一下你的嗎?
My phone is _______. Can I use yours
他在課堂上認真做筆記。
He _______ _______ carefully in class.
我們需要幫助清理社區(qū)。
We need to help _______ _______ the community.
請帶一些垃圾袋來。
Please bring some _______ _______.
四 、根據(jù)句意和首字母提示寫出所缺單詞
Remember to t________ notes while listening to the lecture—you’ll need them to review for the exam later.
After we finish c________ up the community garden, we can have a picnic there to celebrate.
My little sister kept asking to go to the m________ until Mum finally agreed to take her this weekend.
If you keep your phone on all day, its battery will be d________ by evening.
You’d better avoid b________ books from him—he gets angry easily if they’re returned late.
五、閱讀短文,從方框中選擇適當?shù)脑~并用其正確的形式填空(每詞限用一次)。
Our class planned a community help day last Saturday. Before starting, the teacher asked us to take 1.________ about what needed to be done. Some students brought rubbish bags to 2.________ up the park, while others helped old people with housework.
I met Mr. Brown, whose phone was 3.. He wanted to call his grandson but couldn’t, so I let him use mine. He thanked me and said he wouldn’t go home 4. his grandson arrived.
In the evening, we all went to the 5.________ together. It was a tiring but happy day—helping others really makes a difference!
六、閱讀理解。
Letting your children do chores around the house may be a little hard. Though chores seem boring and can cause fights, they play an important part in teaching children to become better. Here are some ways to get your children to do chores.
Tell them why chores are important. It’s important to make it clear that you aren’t making them do chores as a way to control them. Tell them that chores are good for their future. If they understand this, they will help you do chores.
① ______ Do chores in front of your children. Teach them how to do chores through your words. Then, either test them by asking them questions or watching them finish the same chores. Then you will know if they can do them by themselves.
② ______ Do you want them to wash the dishes every night or once a week Decide how often you want them to do the chores and then tell them. It’s important to do it early. You can make a chore chart (圖表) to help with this and write down the due date for each chore.
③______ Let your children listen to music when they do chores. The beautiful music will make cleaning fun. They may even forget that they are doing chores!
Follow these ways and you’ll find it easier to get your children to do chores.
1.Who did the writer write the passage for
A.Parents. B.Students. C.Teachers. D.Doctors.
2.What does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to
A.Doing chores is a little hard. B.Doing chores is good for their future.
C.How and when to do chores. D.What chores to do around the house.
3.Why did the writer take music as an example in Paragraph 5
A.To show us how to relax ourselves. B.To show us when to do some chores.
C.To show us why to do some chores. D.To show us how to make chores fun.
4.Match the title with each part.
a. Make chores fun.
b. Doing chores helps to develop their independence.
c. Set out a timetable for them.
d. Doing chores teaches them how to look after themselves.
e. Teach them how to do chores.
A.①—a; ②—c; ③—e B.①—d; ②—b; ③—a
C.①—a; ②—d; ③—e D.①—e; ②—c; ③—a
5.What’s the best structure of this passage
A. B. C. D.
七、閱讀還原。
根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
Parents usually don’t let their children cook. They think it’s dangerous for children to do it. 6 They can do some easy cooking work such as doing the dishes and washing vegetables.
Cooking makes children smart.
In some cooking activities, children can choose and decide what things to put in a dish or how much salt to put in a dish. That’s a great way to make them think actively. At the same time, they can learn how to serve their friends by cooking themselves. 7 .
Cooking teaches children to feel how things change.
When helping cook in the kitchen, children can touch some different ingredients (食材), and they can also see how food changes by temperature. 8 Cooking makes children confident (自信的), When children learn to cook, they usually feel that they have grown up, and they can do something for their family members. 9 So cooking is well worth (值得) learning.
Cooking teaches children cultures.
10 When cooking different kinds of food, children can also learn about different cultures. Also, children can learn some traditional eating cultures by cooking.
A.It’s bad for their bodies.
B.They can also learn to eat healthily.
C.It’s easy for them to get life experience.
D.They can think about it over and over again.
E.They can cook a great dinner to show their love.
F.However, scientists say it’s good for children.
G.Cooking in one culture is quite different from that in another.
八、語法選擇。
根據(jù)短文內(nèi)容,從A、B、C三個選項中選出一個語法正確的答案。
In Western countries, many children do chores to get pocket money. They usually start to do this at 11 age of 10. School students have to do homework and study 12 tests on weekdays. So they often do chores on weekends. Some young kids don’t get much money 13 they only do easy chores. But that’s all right. Many of 14 only want to buy candies. And candies are cheap! They help wash the dishes after dinner, and 15 the family cat or dog. When kids get 16 , they want to buy more and more things that are 17 than candies. Then they have to work harder! Often they 18 the family car, cut the grass, walk the dog or cook dinner. Doing chores is a good way for kids 19 new things. For example, they can learn how to use a lawn mower (割草機) or 20 to cook. Of course, their parents help them at first.
11.A.the B.a(chǎn) C.a(chǎn)n
12.A.a(chǎn)t B.for C.from
13.A.though B.before C.because
14.A.they B.them C.themselves
15.A.fed B.feed C.feeds
16.A.older B.old C.elder
17.A.expensive B.more expensive C.the most expensive
18.A.will wash B.washed C.wash
19.A.learn B.learning C.to learn
20.A.what B.why C.how
任務(wù)型閱讀。
閱讀下文并回答問題。
Many people believe that housework is just women’s work. Even some women share the same opinion. However, Hajer Sharief, a well-known human rights activist (人權(quán)活動家) in Libya, doesn’t think so. She strongly believe that housework should be a shared responsibility (共同責任). Even when she was a little girl, she gave voice to it.
Hajer grew up as the only girl in her family. When she was 13, she felt sad and angry that she was the only one to do the dishes in her family at home. She brought it up in a family meeting. However, her two brothers didn’t think it was a problem because none of the other boys they knew were doing the dishes. Seeing no solution to her problem, Hajer suggested in another family meeting that instead of one person doing all the dishes, each family member should do their own dishes. As a peace offering, Hajer said she’d wash the pots as well. Everyone in her family agreed. The problem was solved.
The idea was not to do the same thing as little Hajer did. Instead, we need to think of it as a way to take control. If you think that there is anything unfair, it’s OK to feel sad and angry, but don’t let it to control you. Use your power, knowledge and technique (技巧) to understand others and communicate with them. Then things may work out in your favor.
21.Is Hajer Sharief the only child in her family
22.How many times does Hajer suggest solving the problem in her family meetings
23.What should you do if you think that there’s anything unfair
24.Do you think housework is a shared responsibility Why or why not Unit 2 Home Sweet Home
課時3 Section A (Grammar Focus) 分層作業(yè)
核心知識速記
01基礎(chǔ)達標 03拓展培優(yōu)
02能力提升 04思維進階
單詞默寫
_________ / n t l/ prep. 到……時;直到……為止
_________ / mu vi/ n. 電影
_________ /ded/ adj. 不運行的;死的
_________ /n t/ n. 筆記;記錄;便條 v. 注意;指出
_________ /k mju n ti/ n. 社區(qū);社團
_________ / r b / n. 垃圾
【答案】until; movie; dead; note; community; rubbish
二、詞組默寫
_________ 注意;當心
_________ 電影院;電影業(yè)
_________ 做筆記
_________ 清掃
_________捎某人一程
【答案】1. be careful with 2. the movies 3. take notes 4. clean up 5. give sb a ride
三、按要求完成句子
1. 你能待到十一點再出去嗎?
Can you stay out _______ eleven
請小心使用我的相機。
Please be _______ _______ my camera.
我們今晚要去看電影。
We are going to _______ _______ tonight.
我的手機沒電了,能用一下你的嗎?
My phone is _______. Can I use yours
他在課堂上認真做筆記。
He _______ _______ carefully in class.
我們需要幫助清理社區(qū)。
We need to help _______ _______ the community.
請帶一些垃圾袋來。
Please bring some _______ _______.
【答案】1. until 2. careful with 3. the movies 4. dead 5. takes notes 6. clean up 7. rubbish bags
四 、根據(jù)句意和首字母提示寫出所缺單詞
Remember to t________ notes while listening to the lecture—you’ll need them to review for the exam later.
After we finish c________ up the community garden, we can have a picnic there to celebrate.
My little sister kept asking to go to the m________ until Mum finally agreed to take her this weekend.
If you keep your phone on all day, its battery will be d________ by evening.
You’d better avoid b________ books from him—he gets angry easily if they’re returned late.
【答案】1. take 2. cleaning 3. movies 4. dead 5. borrowing
五、閱讀短文,從方框中選擇適當?shù)脑~并用其正確的形式填空(每詞限用一次)。
Our class planned a community help day last Saturday. Before starting, the teacher asked us to take 1.________ about what needed to be done. Some students brought rubbish bags to 2.________ up the park, while others helped old people with housework.
I met Mr. Brown, whose phone was 3.. He wanted to call his grandson but couldn’t, so I let him use mine. He thanked me and said he wouldn’t go home 4. his grandson arrived.
In the evening, we all went to the 5.________ together. It was a tiring but happy day—helping others really makes a difference!
【答案】1. notes 2. clean 3. dead 4. until 5. movies
六、閱讀理解。
Letting your children do chores around the house may be a little hard. Though chores seem boring and can cause fights, they play an important part in teaching children to become better. Here are some ways to get your children to do chores.
Tell them why chores are important. It’s important to make it clear that you aren’t making them do chores as a way to control them. Tell them that chores are good for their future. If they understand this, they will help you do chores.
① ______ Do chores in front of your children. Teach them how to do chores through your words. Then, either test them by asking them questions or watching them finish the same chores. Then you will know if they can do them by themselves.
② ______ Do you want them to wash the dishes every night or once a week Decide how often you want them to do the chores and then tell them. It’s important to do it early. You can make a chore chart (圖表) to help with this and write down the due date for each chore.
③______ Let your children listen to music when they do chores. The beautiful music will make cleaning fun. They may even forget that they are doing chores!
Follow these ways and you’ll find it easier to get your children to do chores.
1.Who did the writer write the passage for
A.Parents. B.Students. C.Teachers. D.Doctors.
2.What does the underlined word “this” in Paragraph 2 refer to
A.Doing chores is a little hard. B.Doing chores is good for their future.
C.How and when to do chores. D.What chores to do around the house.
3.Why did the writer take music as an example in Paragraph 5
A.To show us how to relax ourselves. B.To show us when to do some chores.
C.To show us why to do some chores. D.To show us how to make chores fun.
4.Match the title with each part.
a. Make chores fun.
b. Doing chores helps to develop their independence.
c. Set out a timetable for them.
d. Doing chores teaches them how to look after themselves.
e. Teach them how to do chores.
A.①—a; ②—c; ③—e B.①—d; ②—b; ③—a
C.①—a; ②—d; ③—e D.①—e; ②—c; ③—a
5.What’s the best structure of this passage
A. B. C. D.
【答案】1.A 2.B 3.D 4.D 5.A
【導語】本文主要講述了如何讓孩子做家務(wù)的幾種方法,包括告訴孩子做家務(wù)的重要性、示范做家務(wù)、制定家務(wù)時間表以及讓做家務(wù)變得有趣等。
1.推理判斷題。根據(jù)文章第一段“Letting your children do chores around the house may be a little hard.”和最后一段“Follow these ways and you’ll find it easier to get your children to do chores.”以及通讀全文可知,文章應(yīng)是寫給家長的。故選A。
2.詞句猜測題。根據(jù)第二段“Tell them that chores are good for their future. If they understand this...”可知,“this”指代前文所提到的“做家務(wù)對孩子的未來有好處”。故選B。
3.推理判斷題。根據(jù)第五段“Let your children listen to music when they do chores. The beautiful music will make cleaning fun.”可知,作者舉音樂的例子是為了展示如何讓做家務(wù)變得有趣。故選D。
4.主旨大意題。匹配各部分標題:①段是關(guān)于示范和教孩子如何做家務(wù),對應(yīng)e;②段是關(guān)于制定家務(wù)時間表,對應(yīng)c;③段是關(guān)于讓做家務(wù)變得有趣,對應(yīng)a。正確匹配是①-e,②-c,③-a。故選D。
5.篇章結(jié)構(gòu)題。文章結(jié)構(gòu)是總分總結(jié)構(gòu):第一段提出主題(總),第二至第五段分別介紹不同方法(分),最后一段總結(jié)(總)。故選A。
七、閱讀還原。
根據(jù)短文內(nèi)容,從短文后的選項中選出能填入空白處的最佳選項。選項中有兩項為多余選項。
Parents usually don’t let their children cook. They think it’s dangerous for children to do it. 6 They can do some easy cooking work such as doing the dishes and washing vegetables.
Cooking makes children smart.
In some cooking activities, children can choose and decide what things to put in a dish or how much salt to put in a dish. That’s a great way to make them think actively. At the same time, they can learn how to serve their friends by cooking themselves. 7 .
Cooking teaches children to feel how things change.
When helping cook in the kitchen, children can touch some different ingredients (食材), and they can also see how food changes by temperature. 8 Cooking makes children confident (自信的), When children learn to cook, they usually feel that they have grown up, and they can do something for their family members. 9 So cooking is well worth (值得) learning.
Cooking teaches children cultures.
10 When cooking different kinds of food, children can also learn about different cultures. Also, children can learn some traditional eating cultures by cooking.
A.It’s bad for their bodies.
B.They can also learn to eat healthily.
C.It’s easy for them to get life experience.
D.They can think about it over and over again.
E.They can cook a great dinner to show their love.
F.However, scientists say it’s good for children.
G.Cooking in one culture is quite different from that in another.
【答案】6.F 7.B 8.C 9.E 10.G
【導語】本文講述了做飯對孩子們的好處。
6.根據(jù)上文“Parents usually don’t let their children cook. They think it’s dangerous for children to do it. 父母通常不讓孩子做飯。他們認為孩子們這樣做是危險的。”以及下文“They can do some easy cooking work such as doing the dishes and washing vegetables.他們可以做些簡單的比如洗碗洗菜”可知,上下是轉(zhuǎn)折關(guān)系表示“雖然很危險,但是也可以做些簡單的”,因此空處缺少過渡句,結(jié)合選項可知F“然而,科學家認為這對孩子們來說是很好的”符合語境。故選F。
7.根據(jù)上文可知,本段主要講述了在做飯的過程中,孩子們可以選擇和決定一道菜里面放什么,放多少鹽,這對他們來說有助于活躍思考,同時他們也能學會如何給朋友們做飯,結(jié)合選項可知,此處在說從做飯中孩子們具體可以學到什么,因此選項B“他們還可以學會健康飲食”符合語境。故選B。
8.根據(jù)上文“When helping cook in the kitchen, children can touch some different ingredients (食材), and they can also see how food changes by temperature.”可知,做飯可以讓孩子們體驗接觸到不同的材料,他們也可以感受到食物因溫度的變化而變化,因此判斷此處在說做飯能給孩子們帶來不同的體驗和變化,結(jié)合選項可知C“可以幫助他們獲得一些生活經(jīng)驗”符合語境。故選C。
9.根據(jù)上文“When children learn to cook, they usually feel that they have grown up, and they can do something for their family members.”可知,做飯能給孩子們帶來一種成長的感覺,也能讓他們給自己的家人做點什么,因此此處在說做飯是一個能體現(xiàn)對家人朋友付出的活動,結(jié)合選項可知E“他們可以做一頓飯來表達愛意”符合語境。故選E。
10.根據(jù)上文“Cooking teaches children cultures.”可知,此處在說做飯可以教孩子們文化,因此本段都應(yīng)與文化相關(guān),結(jié)合選項可知G“在每一個文化中做飯都是很不一樣的”符合語境。故選G。
八、語法選擇。
根據(jù)短文內(nèi)容,從A、B、C三個選項中選出一個語法正確的答案。
In Western countries, many children do chores to get pocket money. They usually start to do this at 11 age of 10. School students have to do homework and study 12 tests on weekdays. So they often do chores on weekends. Some young kids don’t get much money 13 they only do easy chores. But that’s all right. Many of 14 only want to buy candies. And candies are cheap! They help wash the dishes after dinner, and 15 the family cat or dog. When kids get 16 , they want to buy more and more things that are 17 than candies. Then they have to work harder! Often they 18 the family car, cut the grass, walk the dog or cook dinner. Doing chores is a good way for kids 19 new things. For example, they can learn how to use a lawn mower (割草機) or 20 to cook. Of course, their parents help them at first.
11.A.the B.a(chǎn) C.a(chǎn)n
12.A.a(chǎn)t B.for C.from
13.A.though B.before C.because
14.A.they B.them C.themselves
15.A.fed B.feed C.feeds
16.A.older B.old C.elder
17.A.expensive B.more expensive C.the most expensive
18.A.will wash B.washed C.wash
19.A.learn B.learning C.to learn
20.A.what B.why C.how
【答案】
11.A 12.B 13.C 14.B 15.B 16.A 17.B 18.C 19.C 20.C
【導語】本文主要講述了西方的孩子從小就有幫著做一些家務(wù)來整掙一些零花錢。
11.句意:他們通常在10歲時開始這樣做。
the特指;a一,泛指,用于輔音音素開頭的單詞前;an一,泛指,用于元音音素開頭的單詞前。根據(jù)“at…age of 10”可知,考查固定搭配,at the age of“在……歲時”。故選A。
12.句意:學生們必須在工作日做作業(yè)并為考試而學習。
at在;for為了;from從。根據(jù)“study…tests”可知,此處是為考試而學習,用for表示“為了”。故選B。
13.句意:一些孩子做簡單家務(wù),因此收入不多。
though雖然;before在……之前;because因為。根據(jù)“they only do easy chores.”可知,后文解釋了原因。故選C。
14.句意:許多人只想買糖果。
they他們,主格;them他們,賓格;themselves他們自己。根據(jù)“Many of ”可知,介詞后接人稱代詞賓格,故選B。
15.句意:他們幫助洗碗并喂養(yǎng)貓或狗。
fed喂養(yǎng),動詞過去式;feed喂養(yǎng),動詞原形;feeds喂養(yǎng),三單形式。根據(jù)“They help wash the dishes after dinner, and”可知,and前后動詞形式需保持一致,填動詞原形。故選B。
16.句意:當孩子們長大后,他們希望買更多東西。
older年紀更大;old老的;elder年長的。根據(jù)“When kids get…they want to buy more and more things”可知,此處指的他們年紀更大一點了就會想買更多東西,填形容詞比較級older作表語。故選A。
17.句意:他們想買比糖果更貴的東西。
expensive昂貴的;more expensive更昂貴的;the most expensive最昂貴的。根據(jù)后文“they want to buy more and more things”可知,此處指的買更貴的東西。故選B。
18.句意:他們經(jīng)常洗車、割草、遛狗或做飯。
will wash洗,一般將來時;washed洗,一般過去時;wash洗,一般現(xiàn)在時。根據(jù)“the family car, cut the grass, walk the dog or cook dinner.”可知,該句描述經(jīng)常性的動作,為一般現(xiàn)在時,主語是“they”,動詞填原形。故選C。
19.句意:做家務(wù)是孩子學習新事物的好方法。
learn學,動詞原形;learning學,動名詞或現(xiàn)在分詞;to learn學,不定式。根據(jù)“new things”可知,此處表示目的,填不定式。故選C。
20.句意:例如,他們可以學會如何使用割草機或如何烹飪。
what什么;why為什么;how如何。根據(jù)“to cook”可知,此處指的是如何烹飪。故選C。
任務(wù)型閱讀。
閱讀下文并回答問題。
Many people believe that housework is just women’s work. Even some women share the same opinion. However, Hajer Sharief, a well-known human rights activist (人權(quán)活動家) in Libya, doesn’t think so. She strongly believe that housework should be a shared responsibility (共同責任). Even when she was a little girl, she gave voice to it.
Hajer grew up as the only girl in her family. When she was 13, she felt sad and angry that she was the only one to do the dishes in her family at home. She brought it up in a family meeting. However, her two brothers didn’t think it was a problem because none of the other boys they knew were doing the dishes. Seeing no solution to her problem, Hajer suggested in another family meeting that instead of one person doing all the dishes, each family member should do their own dishes. As a peace offering, Hajer said she’d wash the pots as well. Everyone in her family agreed. The problem was solved.
The idea was not to do the same thing as little Hajer did. Instead, we need to think of it as a way to take control. If you think that there is anything unfair, it’s OK to feel sad and angry, but don’t let it to control you. Use your power, knowledge and technique (技巧) to understand others and communicate with them. Then things may work out in your favor.
21.Is Hajer Sharief the only child in her family
22.How many times does Hajer suggest solving the problem in her family meetings
23.What should you do if you think that there’s anything unfair
24.Do you think housework is a shared responsibility Why or why not
【答案】21.No./No, she isn’t. 22.Twice/Two times. 23.Use our power, knowledge and technique to understand others and communicate with them. 24.Yes, I do. Because everyone is a member of family, they should share housework.
【導語】本文主要介紹了一個名叫Hajer的人權(quán)活動家是如何通過她的努力爭取到在一個家庭中大家共同分擔家務(wù)的故事。
21.根據(jù)“Hajer grew up as the only girl in her family.”和“However, her two brothers didn’t think it was a problem because none of the other boys they knew were doing the dishes.”可知,Hajer不是家中唯一的孩子。故填No./No, she isn’t.
22.根據(jù)“She brought it up in a family meeting.”和“Seeing no solution to her problem, Hajer suggested in another family meeting that instead of one person doing all the dishes, each family member should do their own dishes.”可知,Hajer一共在兩次家庭會議上建議解決問題。故填Twice/Two times.
23.根據(jù)“If you think that there is anything unfair, it’s OK to feel sad and angry, but don’t let it to control you. Use your power, knowledge and technique (技巧) to understand others and communicate with them.”可知,如果你認為有什么事情不公平,用你的力量、知識和技巧去理解他人并與之交流。故填Use our power, knowledge and technique to understand others and communicate with them.
24.開放性試題,結(jié)合實際,言之有理即可。參考答案為Yes, I do. Because everyone is a member of family, they should share housework.

展開更多......

收起↑

資源列表

  • <menuitem id="wfhyu"><abbr id="wfhyu"></abbr></menuitem>

    <bdo id="wfhyu"></bdo>
  • <bdo id="wfhyu"></bdo>
    主站蜘蛛池模板: 丹巴县| 民和| 淮滨县| 侯马市| 香河县| 定结县| 麻江县| 疏勒县| 曲麻莱县| 兴安盟| 太康县| 栾城县| 历史| 洛川县| 金山区| 门源| 女性| 呈贡县| 安宁市| 榆林市| 策勒县| 偃师市| 织金县| 大丰市| 万荣县| 无棣县| 上杭县| 平湖市| 成武县| 崇礼县| 邯郸县| 惠水县| 鸡东县| 遵义市| 青岛市| 璧山县| 门源| 黔南| 北票市| 太湖县| 铁岭市|